понедељак, 26. септембар 2022.

 Uhapšen Milan Novitović

U Banjaluci je uhapšen Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, saznaje Gerila info. Novitović je kadar Ujedinjene Srpske i jedan je od bliskih sradnika Nenada Stevandića, predsjednika te stranke.


Gerila info je, juče, najavila da su spremna hapšenja pojedinaca koji su bliski vlasti u Republici Srpskoj, prije svega SNSD-u. Hapšenja su, prema našim informacijama, dogovorena na relaciji član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik – direktor Policije Republike Srpske, Siniša Kostrešević. Razlog hapšenja su malverzacije prilikom javnih nabavki za vrijeme pandemije virusa korona u Republici Srpskoj ali i drugih zloupotreba službenog položaja. Naši izvori juče su tvrdili da je spisak imena za hapšenje pripremljen kako bi se podigao rejting SNSD-a prije opštih izbora u BiH.

Novitović je, nezvanično, uhapšen po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. U Republičkom javnom tužilaštvu za sada ne odgovaraju na pozive iz naše redakcije.

On je ranije bio na udaru pravosuđa  jer je oduđen na uslovnu kaznu od tri mjeseca zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

U fokusu pažnje javnosti u Republici Srpskoj bio je i zbog izmjene pravilnika o unutrašnjoj sistematizaciji u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske kako bi u toj javnoj ustanovi mogao biti zaposlen Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Zeljković je, takođe, član Ujedinjene Srpske. Protiv njega je Republičko javno tužilaštvo prije nekoliko dana podiglo optužnicu.



Нема коментара:

Постави коментар